Sesongavslutningscup for J2001

J2001 inviterte tre lag til en miniturnering på Røabanen søndag 1. november, for å få en fin sportslig avslutning på året. I denne saken ligger trener Robert Henriksens sammendrag av cupen, som må sies å ha vært en suksess.

2015-11-02
olaroa

J01 arrangerade en cup på röabanan den 1:a november. Detta var en sorts avslutning på säsongen innan tjejerna tar sig en liten paus. Vi hade bjudit in Lier, Nesodden och Vinterbro/Nordby. Lier har vi mött 2 gånger under säsongen på andra cuper, medan de två andra lagen har vi aldrig tidigare mött.

Vi startade mot Nessoden. Vi är absolut inte dominerande, men vi är ändå det laget som har kommandot. Vi sliter med att skapa dom riktigt klara målchanserna och det blir mycket nästan. Det verkar som 1:a halvleken ska sluta mållös, men så skjuter Silje från nästan dö vinkel och den lurar sig in. 2:a halvleken fortsätter i samma anda som 1:a, där vi är det förande laget men skapar inte mycket. Men så blixtrar Filippa och Kaja till och kör ett fint väggspel som Kaja avslutar stiligt från 17-18 meter. Efter detta dör matchen och det händer inte stort mer. Spelet var inte bra men ändå skönt med att starta med seger.

Nästa match var emot Lier, ett lag vi har förlorat och kryssat emot tidigare  (2-0 & 1-1). Men denna gången var det verkligen inget snack om att det ville bli seger för oss . Lier hade nog en lite sämre dag, men vi leverade något av de bästa vi har gjort iår. Vi involverade hela laget och rullade bollen betydligt bättre och snabbare än tidigare. Vi vinner med klara 5-0 och resultatet speglade matchen till 100%. Målskyttar Silje 2, Kaja, Ida, Klara (Ida & Klara sina första för säsongen)

I sista matchen hade vi Vinterbro/Nordby. De hade också 6 poäng och 7-0 i målskillnad. Så detta var vi klara över ville bli tuffare än de andra matcherna. Matchen börjar lite avvaktande där Vinterbro/Nordby jobbar till sig 3 hörnor och skapar ett litet tryck. Vi är tröga i starten men jobbar oss sakta men säkert in i matchen. Och de sista 10 är vi mer på tå och skapar 3-4 stora målchanser utan att vi gör mål. Halvleken var jämn med ett litet övertag till oss, men Vinterbro/Nordby var absolut inte ofarliga. 2:a halvleken börjar igen lite avvaktande, men så efter 7-8 min tar vi över och börjar få ett tryck på dom. Målvakten deras gör många fina räddningar innan Kaja mycket tjusigt sätter den i borta hörnet från 20 meter. Efter detta har vi 2-3 stora chanser att punktera matchen, men målvakten fortsätter sitt storspel. Sista 2 minuterna försöker de sig på en slut forcering men vi reder ut den och vinner 1-0.

Vill tacka Nessoden, Lier och Vinterbro/Nordby för en mycket trevlig dag. Hoppas vi ses/möts nästa säsong igen.

Ett väldigt trevligt slut på säsongen för tjejerna. Nu tar tjejerna 3 veckor ledigt, innan vi startar igen och förbereder oss för nästa år.