Røa J2000 på Haslum Cup!

Røa J2000 deltok på Haslum cup i helgen, og kom seg til semifinale i A-sluttspillet der. I denne saken er et kjapt referat fra kampene!

2015-10-14
olaroa

Røa sine J00 har i tre år deltatt på Haslum cup. Dette er en fin lokal høst-cup som er en hyggelig avslutning på sesongen. I år var siste året jentene kunne delta. Vi stilte i år med stort lag - dessverre var vi akkurat for få til to lag. Jentene som var med fikk en fin dag, alle kampene gikk lørdag.

Vi stämde upp med stor trupp som var en fin blandning av 1:a och 2:a lag spelare. Eftersom vi var 19 + 1 så valde jag att låta 4-5 spelare vila helt i varje match istället för att byta hela tiden.

I första matchen hade vi Haslum, ett lag vi hade mött om torsdagen och förlorat med 4-2. Denna gången så var det vi som var det klart bättre laget och det laget som ville mest. Vi tog en tidig 2-0 ledning  (Lea & Mathilde ). Efter detta sjönk vi ner lite i våra prestationer och tillät Haslum att reducera innan paus. I andra halvlek så kontrollera vi matchen och gjorde också 3-1 genom Mathilde igen. Men här ska Frida ha mycket av äran. 3-1 höll sig så matchen igenom.

Allt som allt en bra match som vi har bra kontroll på.

Match nr 2 mot Holmen blev en betydligt tuffare tillställning. Holmen var det bättre laget i 1:a halvleken, men på inget vis dominerande. Ställningen var 0-0 med holmen som ledare på poäng. Men i andra halvlek rasade vi igenom totalt och holmen vann 1:a,2:a och 3:e bollarna. Holmen gjorde 3 mål i denna halvleken och vinner helt rättvist med 3-0.

Detta gjorde att vi kom 2:a i gruppen och skulle möta Hövik j01 i semifinalen.

Till denna matchen hade vi tyvärr fått en skada på vår målvakt. Men Lea & Anna B var sporty och stod 1 halvlek var. Matchen var väldigt jämn där båda lagen hade en del goda målchanser. Hövik ledde 1-0 efter första. Men i andra var vi bättre och kvitterade på en väldigt fel dömd straff. Men målvakt är mål. Och detta såg ut att stå sig så man gick och planerarade för övertid. Men när de återstod ca 1 min får hövik hörna som de förvaltar på bästa möjliga sätt.

Väldigt surt men med tanke på vår straff inte helt orättvist.

Allt som allt var det en trevlig cup och tjejerna verkade ha det trevligt.