Røa hadde hele 9 lag på Sandar Cup i år, nedenfor er referat fra Røa Krutt!

2015-08-20
olaroa

Røa Krutt G 14 startet høstesesongen mandag 3 august.

Ekstra inspirerende for både spillere og coach var at Stabæks hovedtrener ble med oss på en hel økt. Look around ! Ropte Bob som etter hvert tok over coaching da vi spilte 9vs9 på stor bane.

Vi hadde 4 gode økter før vi reiste til Sandar Cup forrige fredag. Vi reiste av gårde med 23 spillere som er hele troppen, og planen var å spille med 2 stk 11ere og bytte hele laget i pausen. Uansett motstander. Vi gjorde det på denne måten i fjor, og gikk helt til topps og vant hele turneringen. Jeg må innrømme at vi var veldig spent på om vi i det hele tatt var i nærheten å av kunne gjenta dette iår.  Det var vi !

Vi bodde på gården til besteforeldrene til Lars Stangeland og hemsen på loven er den mest eksotiske sovesalen du kan tenke deg. På lørdag var det felles frokost og lunch før en gigantisk grillmiddag på langbord på gresset. Snakk om gjestfrihet!

Vi var pulje med Larvik Turn, Herkules og Svene - og hadde gode forhåpninger om å nå A-sluttspillet. Pequeninos de Jockey fra Brasil er med i turneringen! En stor gulrot, men vi antok vi måtte nå finale eller semifinale for å få muligheten til å møte dem. Første kamp mot Svene på en tung, men god naturgressbane. Vi kom godt i gang og vant 4-0. Veldig fint å se at det fungerte bra med hele troppen i aksjon og fullt bytte av 11 spillere i pausen. Det viste seg før kampen at Peters skade ikke tillot kampspill så nå var vi akkurat 2x11. Neste kamp på samme bane og vi beholdt de samme 11-ere inntakt. Herkules var motstander og vi vant ganske enkelt 4-0. Mange forskjellige målscorere og litt ordentlig Krutt fotball med 1-touch innimellom. Vi var nå klare for A-sluttspill og slapp oss kanskje litt ned før den 3de kampen som var mot Larvik Turn på en fantastisk naturgressbane, jevnt fint gress selv på keeperplassen. Uvanlig kost. Uvanlig kost var også den innsatsen og det høye presset som Larvik Turn serverte. Vi ble tatt på sengen, og Larvik fikk troen på at en revansje fra 0-3 tapet fra i fjor kunne skje. Larvik gikk fullt fortjent til pause med 2-0 ledelese. I 2 omgang var vi bedre, og skapte målsjanser uten å score. Vi tapte 2-0 og kunne ikke annet enn å være imponert over innstillingen til Larvik gutta.

1/8 dels finale søndag morgen mot Sandefjord Ballklubb på fin natugressbane. Vi kom under 0-1 og deres hurtige offensive spillere var en konstant trussel mot vårt mål. Like før pause får vi straffe etter at Matz modig har presset seg gjennom på kanten og klippes ned. Ikke så mange hadde lyst på å ta denne viktige straffen men Daniel tok ansvar, og vi syntes synd på han da dommeren brukte 2-3 minutter på å dele ut kort, før han ga klarsignal. Mange Røa gutter stod med ryggen til da Daniel klistret ballen fast oppi krysset. 1-1. Pause.  Vi gikk ut forrykende i 2 omgang og Magnus lagde 2-1 og så  3-1 med en kanon før vi punkterte kampen med 4-1.

Kvartfinale mot hjemmelaget Sandar på den samme fine naturgressbane. Selv om Sandar ga max viste det seg litt uti 1 omg at vi var et bedre lag. Etter at Simon rullet inn en scoring  hvor 3 eller 4 av gutta kan claime assist så vi oss aldri tilbake. Vår peneste scoring denne helgen. 7-1 ble det til slutt.

Semifinale mot Pequeninos de Joceky fra Brasil. Yes !

Dette er kanskje den mestvinnende klubben i Norway Cup de siste 20 årene, og nå var det vårt tur! Norge hadde sin Brasil kamp i Marseille i 1998. Nå skulle vi lage vår egen Brasse-kamp i Sandefjord. Ingen av guttene tenkte at seier var umulig (tror jeg). At vi hadde rullert med 2 komplette 11-ere gjennom alle kampene skulle nå bli en styrke. Dette er kamp nr 3 søndag formiddag og vi skulle virkelig orke. Kampen starter med et klart brasse overtak, men vi henger brukbart med. Vi blir ikke utspilt, dette blir match! Midtveis i 1 omg scorer brassene 1-0. De bryter vårt pasningespill på midten og er effektive når forsvaret vårt ikke er forberedt. Mot slutten av omgangen begynner vi å holde i ball, samtidig som vi også kjører noen heftige kontringer. I pausen er alle irritert over at vi ligger under, og vi er i full fyr for å overta styringen. Vi begynner 2 omgang bra, og et fantastisk frispark fra Dani curles inn mellom forsvar og keeper og der kommer han som alltid treffer rent på volley: Jørgen og banker ballen i mål. Røa-Pequeninos 1-1. Dessverre hardnet kampen til, og like etter måtte målscorer Jørgen bæres av banen, og han får noen uker i gips nå. Brassene lager 2-1 før de serveres en billig straffe, og vår super-midtstopper Mathias får gult kort = 5 min utvisning. Det betyr 10 mann resten av kampen, og det blir 4-1 helt på tampen. Gutta er helt i kjelleren, vi var med.

Nå er det bare å trene frem mot neste store anledning, så skal vi skaffe oss vår egen store Brasil-kamp.

Bronsefinale

Ikke enkelt å mobilisere for bronsefinalen som begynner umiddelbart etter semien.

Vi ble enige om at den virkelige testen er hvordan vi håndterer en bronsefinale etter en skuffelsen fra semifinalen, og at det er mye morsommere å ha med en stor pokal hjem til Røa enn å ikke ha med en stor pokal hjem til Røa. Slitne og utladete bruker vi nå mer tid på å snakke oss opp, enn å varme oss opp. Kampen blir ikkeno spillemessig fyrverkeri. Magnus lager 1-0 rett før pause: stjeler ball fra en presset stopper, går langs dødlinja, noen skritt ut i banen – og bang rett i nota. Vi kontrollerer inn hele 2 omgang. Jaggu ble det ikke pokal og jubelscener likevel.

Tusen takk til hele foreldregruppen for all deltagelse og suppoert og tusen takk besteforeldrene til Lars.

Spillertroppen: Tobias, Ivar, Mathias, Bartek, Oscar, Simon, Simen, Jesper, Håvard, Ola, Fredrik, Dani, Peter, Andy, Joachim, Johan, Carle, Rasmus, Mags, Luca, Lars, Matz og Jørgen.

Vi anbefaler andre Røa lag å bruke Sandar Cup som en kickstart på høstesesongen. En flott turnering med gode baner og gode dommere.